WORKSHOPS

  • b206ab_887687e6a0f7497d885d682145901a7f.png
  • Facebook Black Round
  • B-Pinterest
  • LinkedIn Black Round

Stel je voor...

  • je tovert één simpele lijn om tot een hele tekening

  • je brengt jouw droompersonage tot leven

  • je duikt in de wereld van een schilderij

Tekenen...? Is dat niet heel moeilijk? Onzin, iedereen kan tekenen. Er zijn namelijk honderden manier om een beeld te creëren. In mijn workshops leren de kinderen om het idee van het eindresultaat los te laten. Het maakproces staat voorop. Binnen de opdracht laten de kinderen hun fantasie de vrije loop en en zullen zich verbazen over de uitkomst.

Sinds afgelopen jaar volg ik de BIK opleiding (beroepskunstenaar in de klas). Dit is een eenjarige post-hbo-opleiding van de AHK voor kunstenaars die kunstprojecten willen uitvoeren in het basisonderwijs. De BIK is hét keurmerk voor kwaliteit bij de keuze voor een kunstenaar in de klas. Inmiddels is meer dan de helft van alle basisscholen aangesloten bij de landelijke subsidieregeling ‘Cultuureducatie met Kwaliteit’, die duurzame samenwerking met professionele kunstenaars mogelijk maakt.

Benieuwd naar de workshops die ik heb gedaan tijdens de BIK opleiding? Hieronder vind je een korte toelichting per project:

Krabbelfiguren

Angst voor het lege vel of niet weten waar je moet beginnen? In deze workshop leren de kinderen dat je zelfs vanuit een simpele krabbel op papier al tot een hele tekening kan komen.

KBS De Vosseschans, Ter Aar | groepen 4 & 6

Goden van Nu

In het kader van cultureel erfgoed heb ik voor deze workshop inspiratie gehaald vanuit de eeuwenoude opgravingen die hier in de omgeving gedaan zijn. Vroeger geloofden mensen in allerlei goden. Maar stel je nou voor dat we ook nu zulke goden zouden hebben. Wat voor goden zouden dat dan zijn en hoe zien deze eruit? In deze workshop leren de kinderen om vanuit hun interesses een eigenzinnig karakter te bedenken en deze ook op papier te zetten. Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn wanneer je begint vanuit eenvoudige vormen. Zelfs grote animatiestudio's als Pixar en Disney werken op deze manier.

OBS De Hobbit, Leiderdorp | groepen 6,7 & 8

Een duik in de Gouden Eeuw

In deze workshop duiken we in de wereld van schilderijen uit de Gouden eeuw. Waar denkt het meisje met de parel aan? Wat voor zeemonsters kom je tegen wanneer je uitvaart naar onbekende gebieden? En waarom heeft Gerard Andriesz Bicker jouw hulp nodig? Uit de eeuwenoude schilderijen ontstaan allerlei nieuwe verhalen. 

Montessorischool Oestgeest | groepen 3 t/m 8

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now